Tel.Nr 24/7 : 0162-370191
"van Dongen uw specialist in rioolreiniging & ontstoppen"
 
Offerte Aanvraag
Wenst u een vrijblijvende offerte, gelieve contact met ons op te nemen. Dat kan direct met behulp van onze contact gegevens of online met behulp van het contact formulier.
Uitfrezen

Door het gebruik van veren met daarop gemonteerde frezen kunnen hardnekkige verstoppingen door bv. Vet- en zeepresten en wortel ingroei verder worden verholpen, zodat de riolering weer gevrijwaard is van vervuiling.

Doordat de resten naar achteren worden gestuwd, wordt de oorzaak van de verstopping bij het reinigen veelal duidelijk.

Hogedruk Reiniging

Met een krachtige hoge-druk waterstraal wordt uw riool doorgespoten (140 bar/50 liter) 

Door deze hoge waterdruk wordt de bemantelde hoge-druk rioolslang door het riool getrokken en reinigt krachtig uw rioolstelsel. Op deze slang kunnen diverse spuitkoppen worden gemonteerd zodat de verstopping op verschillende manieren kan worden aangepakt. 

 

Onze hoge-druk unit is ingebouwd in een service wagen en voorzien van een water reservoir van 300 liter, zodat ook op plaatsen waar geen water beschikbaar is, toch ontstopt kan worden.

Terug

Het bepalen van de exacte ligging van uw riolering is vaak een hele klus. Uw riolering ligt er meestal al jaren en u weet niet meer precies waar de leidingen lopen, en waar de ontstoppingspunten zijn geplaatst.

Dat betekent dat als u een verstopping of een lekkage in het riool heeft er vaak lang naar gezocht moet worden en er veel nodeloos gegraven of gehakt moet worden. Daarom beschikken wij over detectie apparatuur die ervoor zorgt dat wij precies het rioolstelsel kunnen detecteren en in kaart brengen.
Door middel van deze detector* kan de looprichting van de buizen worden getraceerd en kunnen allerlei obstakels zoals breuken, verborgen putten en andere buis problemen worden gedetecteerd.

Dit bespaart onnodige en vaak dure werkzaamheden.

(*deze detector bestaat uit een sterke zender welke door hoge-druk in het riool wordt gespoten en een frequentie stabiele ontvanger waarmee bovengronds exact de plaats van de zender wordt gelokaliseerd.)

Terug

Camera Inspectie

Na het verhelpen van een verstopping kan door het gebruik van onze camera een duidelijk beeld gegeven worden van de oorzaak van de problemen; beschadigingen, verzakkingen, breuken, enz.
Ze komen door een camera inspectie duidelijk aan het licht. Hierdoor kunnen adequate maatregelen worden genomen om herhaling van het probleem te voorkomen. Een van de modernste technieken is het inspecteren van het rioolstelsel met behulp van een rioolcamera.

Aan een camera inspectie gaat altijd een reiniging vooraf, zodat we een duidelijk beeld krijgen van de problemen. Ook kan op verzoek van de uitgevoerde camera inspectie een video opname worden gemaakt over de oorzaak, dan wel inspectie.

Terug

Camera Inspectie

Wanneer er tijdens de leidinginspectie afwijkingen zijn gevonden worden deze snel en vakkundig door R&O van Dongen verholpen.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor reparatie, renovatie en voor de aanleg van nieuwe rioolsystemen.

De aanleg van een riolering begint met een goed plan van aanpak. Hiervoor moeten een aantal zaken in kaart gebracht worden,  zoals bijvoorbeeld;

  • Wordt het een afschot riool?
  • Hoe maken we de riool ontluchting?
  • Met hoeveel rioolaansluitingen hebben we te maken?
  • Waar moeten we de riolering aansluiten?
  • Hoe kunnen we later de afvoerleiding ontstoppen?

Nadat bovenstaande vragen zijn beantwoord en een plan is gemaakt zal er vrijblijvende offerte worden uitgebracht.

Meer informatie

Terug

Camera Inspectie

Voor het graaf/grondwerk  en herstel van straatwerk en tuin hebben wij een nauwe samenwerking met de Jong grondwerken waarmee wij reeds jaar en dag na vervanging van de rioleringen bestrating, terrassen en tuinen weer schitterend achter laten.

Terug